Media och nyheter inom event, försäljning samt tankar om varför media älskar män mellan 17-29 år och ensamma kvinnor i åldern 22-34 och varför hallontårta inte finns på hemköp.

söndag, november 05, 2006

Bonde söker fru


Foto: URBAN ANDERSSON
www.aftonbladet.se


Man blir förvånad i mellanmjölkens land - att ett program så harmlöst att ensamma bönder söker hustru kan dra miljonpublik. Jag förstår inte, i ett land där ungarna inte vet vart ifrån mjölken kommer passar deras mödrar på att söka sig nya män bland koskit, leriga stövlar och illaluktande hagar. Är det naturen eller är det just fenomenet att det är så pass simpelt att vi svenskar inte överhuvudtaget inte orkar åka till landet (som om stockholmare vet vad det är) utan bänkar sig med vin, en överfylld chipsskål och en givetvis hemgjord salsa framför TV:n för att se hur de har det, de där killarna ute i landet. Kanske är detta det enda sättet stockholmarna kan hålla koll på oss, lite vilsna själar här ute i obygden utanför 08 området. Jag förstår inte detta.
Det är mycket jag inte förstår, hur i hela fridens namn 2 cm snö kan få en miljonstad att kollapsa, där folk i panik slutar klockan 12:00 alla vardagar för att komma hem till sina varma hem, sin öppna brasa, med utsikt över grannens home stylade balkong med för året välansade balkonglådor, jag förstår inte heller paniken i tunnelbanan över att den blå linjen är försenad 2 minuter, jag förstår inte älskvärdheten i folks otrygghet att klämma sig in i en vagn med helt okända människor och tycka det är okey - är det kanske stockholmarnas sätt till en speed dejt eller kanske ett sätt för stockholmarna att få sin närhet bekräftad, de kanske trampar någon på tårna för att testa om de finns, de kanske knuffas lite hårdare i rulltrappan för att just få en reaktion, eller varför inte lägga en slant på de osynliga själarna som står i mörkret och inget hellre vill ha mat för dagen - de spelar likt flickan med svavelstickorna för sina liv, sitt dagliga bröd och saliga äro vi fan inte.

Med vintern kommer en helt ny arbetsgrupp fram - ljusterapeuterna, dessa fenomen tänder en lampa, har ett rum enbart med vita möbler och spelar psykedelisk 1600 tals musik och har mage att debitera 2500 per timme - jag kan spela vilken musik du vill, jag kan tända hur många lampor du vill och dessutom kan du få vatten helt gratis från småländska höglandet.

Trevlig höst gott folk och må vinterns ande lysa över alla - må vi alla gå mot våren i frid.