Media och nyheter inom event, försäljning samt tankar om varför media älskar män mellan 17-29 år och ensamma kvinnor i åldern 22-34 och varför hallontårta inte finns på hemköp.

onsdag, november 08, 2006

Är det inte dags för tomten att komma ut?

Du har anat det länge. En krypande känsla. Nu har Sylvester granskat Jultomten och kan presentera de slutgiltiga indicierna på en av Västvärldens bäst bevarade hemligheter: Tomten är bög.
Av Henrik Tornberg Onsdag, 14 December 2005

Sylvesters granskning visar att med allra största sannolikhet är varelsen som i vardagslag lite slarvigt kallas för "Jultomten", egentligen St Nicholaus, värsta dunderbögen. De slutgiltiga bevis vi sökt, som foton på Tomten tillsammans med en nisse i komprometterande situationer, har dock inte gått att uppbringa. På Nordpolen bevakar nissar som specialutbildats av brittiska SAS området kring Tomtens borg, och renarna vägrar uttala sig. I själva verket bits och sparkas de något alldeles oerhört om man försöker närma sig. Men Sylvester har i alla fall säkrat en rad indicier. Du känner redan till hudens sju ålderstecken.
Här kommer sju tecken på att Jultomten spelar på andra, förlåt vår planhalva.

Han blir aldrig äldre.Hur gammal är tomten? En fryntlig man på 50, 60 eller 70 år? Nej, i själva verket visar Sylvesters granskning att han är flera hundra år gammal. Just den här obestämbara åldern är ett tydligt drag hos bögar över 35. De kan vara 29, 39, eller 49. Ingen vet riktigt. Tomtens alltjämt fräscha hy efter så många århundraden kommer sig, visar DNA-prover från tvättlappar Sylvester säkrat, av en hemlig blandning av hudvårdsprodukter från Dermalogica mixat med spillning från ren.

Han skämmer bort barn - men tar inget ansvar.Tomten är urtypen för Den Skojige och Generöse Homosexuella Morbrorn, som besöker syskonbarnen en gång om året. Då har han med sig dyra presenter och leker med ungarna och står i. Men så fort det blir tal om att läsa läxor, torka snuva eller byta blöjor försvinner han genom skorstenen fortare än du kan säga "Peter-Pan-komplex".

Tomten omger sig bara med män.Tomten lever new age-liv i ett slott på Nordpolen, med en stor stab av manlig personal som betjänar honom. I själva verket är Tomten gayvärldens Hugh Hefner och Tomteborg ett mycket nordligt Playboy Mansion. De s k "Nissarna" (elves på engelska, en synonym till fairy - dvs bög) bär åtsittande uniformer och utför en rad gayiga sysslor som att mata djur, konstfullt packa in presenter i glanspapper och sjunga och dansa tillsammans. Satellitbilder visar nära 400 nissar, men ingen Tomtemor. Vad som pågår i Tomtens källarhåla vågar vi knappast tänka på. Jo, förresten.

Rudolf: Maybe he's born with it, maybe it's Maybeline!Det är ju allmänt känt att bögar skaffar djur istället för barn. Sedan ger de dem fjolliga namn och skämmer bort dem som om vore det riktiga ungar. Tomten har enligt Sylvesters källa tidigare haft en hel flock franska pudlar, varav hans favorit FrouFrou fick utstå förnedringen att Tomten sminkade den och målade dess hundläppar röda. Då pudlar har dålig motståndskraft mot kyla var de dock mindre lämpade att dra släden, så numera är det renarna Rudolf, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner och Blitzen som är kelgrisarna. "Dancer"! "Prancer"! "Vixen"!! Ja ni hör själva att steget till Fifi och FrouFrou inte är långt. Tomtens favorit är förstås Rudolf, men då renar saknar läppar brukar Tomten måla hans nos med läppstift istället. Rudolph föredrar Maybeline från New York.

Det grandiosa hävdelsebehovet.Jultomtens fixering vid att vara snäll mot barn, hans snarstuckenhet om man glömmer hans gröt och fäbless för att ha audiens med underdåniga telningar i shoppinggallerior - på en tron - är alltsammans ett försök att kompensera för en känsla av utanförskap. Tomten, som ju under flera århundraden varit bög i ett homofobt klimat, fick aldrig några egna barn eller familj. Hans image som välgörare och försvarare av familjetraditioner må vara uppskattad, men egentligen döljer han en stor ensamhet bakom sitt fryntliga yttre. "Jag drömmer om en jul hemma" som det heter i visan. Tomten har en grandios självuppfattning och är därför lättsårad: får han inte gröten blir det inga presenter. Generositeten är ett sätt för honom att få känna sig behövd. Egentligen önskar han att han var lika straightacting som andra mytologiska varelser. Macho som Påskharen eller grabbig som stjärngossarna.

Kitschorgierna.Lars Wallin, Liberace, Roger Morgan och.. Jultomten! Varhelst du hittar kitsch och glitter, hittar du en bög som ligger bakom alltsammans. Glitter i grenen, färgade kulor, levande ljus, ja den allmänt tillpiffade tillvaron vi förknippar med julen. Gaydarn får överslag. Fab 5 har varit på hemligt träningsläger med nissarna, och genom bulvaner på Jersey kontrollerar Tomten ett världsomspännande imperium av julprodukter.

Björnfaktorn.Om jag säger äldre, rundlagd och skäggig man som älskar mat, vad säger du då? En "bear" förstås, alltså den typ av bög som med liv och lust går in för björnlooken. Det är Jultomten i ett nötskal. Kombinera det med hans förkärlek för att klä sig själv och sina medarbetare i uniform så har vi ett tydligt exempel på den mer fetischintresserade björnen. SLM Grönland får enligt en initierad eskimåkälla ofta besök av Jultomtens släde. Och han delar mer än gärna ut "hårda klappar", sägs det.

http://www.sylvester.se/content/article.asp?itemid=3352